Ingyenes szállítás 20.000Ft felett!

Webshop

Chakralife

Sárga, Citromsárga

A sárga szín a napfonat csakra színe, a tested erőközpontja. Ezt a csakrát is emlegetik köldök csakraként, ugyanakkor a tested erőközpontján, tested közepén a gyomor tájékán helyezkedik el. Míg a két alsóbb csakrád (gyökércsakra és szakrális csakra) a mindennapi túlélésedért felel fizikai és lelki szinten, úgy a napfonat csakra már erősen átalakító, a lényeggel kapcsolódó középpontod. A citromsárga szín a Nap, a fény, a belső bizonyosság színe, és egyértelműen a tűz elemével kapcsolódó. A sárga a kiegyenlített, magabiztos, a „tengelyedben vagy, tengelyedben állsz” színe.

A citromsárga szintje

Egy önmagával harmóniában élő személyiségnél a citromsárga szín is harmonikusan van jelen. A citromsárga szintjén erősen jelen van a flow az életedben, képes vagy áramolni, áramlásban élni a természettel, a környezeteddel, a mindenséggel. Az egyéni tudatosság szintje ez, ahol fontos vagy önmagadnak, ugyanakkor bizonyos alkotási folyamatokban társas együttműködésben is tudsz működni. Miután itt az egyén szintjéről beszélünk, így minden társas kapcsolódás után visszatérsz önmagadhoz, azonban mindezt úgy teszed, hogy az ottléted kellemes emlék marad a veled közösen mozdulóknak. A citromsárga szintjén letisztult, egymás értékeit elismerő emberi kapcsolatok születnek. A citromsárga szín, olyan személyes szabadságot adó réteg, melyből eltűnnek a játszmák, a befolyásolások, a manipulatív energiák. Tiszta tér, nyílt rendszerekkel, az ideális problémamegoldások színtere.

A sárga szín hiánya, a napfonatcsakrában lévő elakadások

Ha nagyon visszafogottan használod e színt, az utalhat önbizalomhiányra, önértékelési zavarokra. Amikor értéktelennek, bizonytalannak, fáradtnak, enerváltnak érzed magad, a napfonat csakrádon érdemes dolgoznod. A citromsárga szín megborulására jellemző továbbá, ha nem vagy „bevállalós”, nehezen lépsz ki a komfortzónádból, a kihívások igazi rémálmok számodra. Félsz a visszautasítástól, ezért sokszor meg sem léped a következő lépést. Mivel nem bízol, nincs meg a hited saját magadban, kisebbségi komplexussal küzdhetsz, így döntésképtelenség, egy helyben toporgás jellemezhet.

A citromsárga szín hiányánál, a napfonatcsakra alulműködésénél, vagy túlműködésénél hiányzik az egyénből a belső tűz, így másoktól próbálja azt megszerezni a legkülönfélébb fegyverekkel. Ilyenek például a manipuláció, az ítélkezés, a kiégettségének mások ellen fordítása, azzal való visszaélése. Hajlamosak az érzéketlenségre, szeretettelenek, hiúság, és vak nagyképűség, büszkeség jellemezheti őket. Ez az a típusú nagyképűség, amikor érzed, hogy nincs mögötte tartalom, vagy valós érték, egyszerűen egy riadt kislány, vagy kisfiú energiáját érzed a szuperhős álarc mögött. Nincs ember, aki ne érezné ezt meg, egyszerűen olyan bizonytalan energiákat érzel mögötte, ami nincs harmóniában a külső megjelenéssel és a kommunikációjával, az egész egyén disszonáns.

Az ilyen egyén issza mások figyelmét, folyamatosan azzal van elfoglalva, hogy ki figyel, és ki nem figyel rá, és ha pl. egy mondatát nem tudod visszamondani, vagy felidézni, akkor dühös lesz. A düh, mint emberi érzés, átszövi a mindennapjait, mindig talál rá okot, indokot, hogy miért lehet dühös. Elharapózott formáiban, dühkitörések, gyűlölködés, erőszakosság, hisztéria, szadizmus, és mazochizmus jellemezheti. Saját önképét rombolja, és hagyja, hogy mások is ezt tegyék vele, nem működik az önvédelmi mechanizmusa, áldozattá válik, és depresszióval küzd.

Az ilyen embernél a leghatásosabb, ha miután felismerte, elkezd dolgozni a napfonatcsakrája harmonizálásán, amit a citromsárga szín használatával is erősíthet.

A sárga szín harmóniája

A citromsárga szín a Nap színe, így a hozzá tartozó évszaka a nyár, a melegség, a csontig hatoló átmelegedés, a természettel való tökéletes szimbiózis színe. A nyár a könnyedség, jókedv, derű, nyitottság, melyet elsősorban az időjárás nyújtotta előnyök nyújtanak, ugyanakkor az évköri rendek viszonylatában a kemény munka, a tettvágy ideje is. Az évköri rend szerint a nyár a termelés időszaka. Ilyenkor termeltek meg minden élelmiszert, mely aztán az év egészében ellátta a családot. Az érett kalász sárgája is az a citromsárga, mely életet adó, tápláló, átalakító energia is egyben. Ennek az energiának az egyenletes áramlása a bensődben lobogó tűz táplálója.

A „sugárzó egyéniség”, a magabiztosság, a kisugárzásod az egyéniséged kifejezése a citromsárga színű napfonatcsakra energiája. Mások a sugárzó energiádra pozitív visszajelzéssel válaszolnak, ösztönösen érzik a belőled sugárzó erőt, és ez bizalmat szül.

Tiszteled önmagad, és másokat, az „Élni, és élni hagyni.” energiája az, amit a citromsárga szín hoz magával. A kiegyensúlyozott társas lét alappillére, amikor a magányt és az egyedüllétet el tudod választani egymástól, amikor nemcsak mások, de önmagad társaságát is élvezed.

A Napfonat csakra mantrája

A napfonatcsakra mantrája: Hiszek magamban, önálló, szuverén személy vagyok, és elismerem mások, a természet, és az univerzum szuverenitását is. Képes vagyok ebben az önállóságban másokkal, a természettel és az univerzummal való könnyed és ítélkezésmentes együttműködésre.