Ingyenes szállítás 20.000Ft felett!

Webshop

Chakralife

A narancssárga szín a szakrális csakra, más olvasatban a szex, vagy köldök csakra színe, így elsősorban az élet féktelen élvezete, a mély szenvedély megélésének területe, az életszeretet, az életed teljes körű megélése, a „jól érzem magam az életemben” érzése kapcsolódik a narancssárgához, amikor az kiegyensúlyozottan van jelen az életedben.

Engedj az áramlásnak

Az életed áramlásának (flow) engedése, vagy beragadás esetén megakadása, akadályozása. Ha nehezen bízod rá magad az Univerzum megtartó erejére, akkor érdemes a szakrális csakrádat harmonizálni, és a narancssárga színt hívni ehhez segítségül. Azokban az esetekben, amikor mindent kontrollálni akarsz az életedben, a szakrális csakrádon dolgozz.
Az érzelmek, a félelmek a szexualitás minden vonatkozásában a narancssárga színhez köthető.
Az érzelmeid megélése, felvállalása, kimutatása, és a vágyaid megélése, szavakba öntése is, ehhez a színhez köthetőek.
A női és férfi nemi szervek területe, a vágy és a teremtés színe. A teremtés, a vágy a tett erő, a tényleges cselekvés inkább pirosba hajló, míg a félelmek, érzelmek a citromsárga irányába mutatóak. Itt már belép a „ki vagyok én”, ami a Napfonat csakra irányába mutat.

A narancssárga szín lehet pirosba forduló, ugyanakkor a barnákkal is szoros kapcsolatban áll, így elemre levetítve a tűz, és a föld elemének színe. A narancssárga színt ,életérzését legjobban a „Föld Anya érezlek a lábam alatt, Föld Anya hallom a szívverésedet!” dal adja át, lüktetésével, sámándobbal, szenvedéllyel, mezítlábasan a földdel érintkezve, tűz körül táncolva. Ha röviden és tömören akarnám megfogalmazni a narancssárgát, ez lenne az, ahogy jellemezném.

A narancs egyértelműen az ősz, az őszi falevelek színe, melyet finoman övez a már laposan sütő nap, amelynek ugyanakkor még meleg a sugara. A díszítés, a díszítettség, az ünnepek, a különleges alkalmak is ide köthetőek.

A betakarítás, az aratás, az egész éves munka, és minden földi jó élvezetének a színe. A narancssárga segít, hogy tud élvezni a munkád gyümölcsét, hogy megengedd magadnak a lazítást, a kiengedést, a nyugalmat.
A narancssárga meleg szín, mely nem égett, de kellemesen meleg és intenzív. Kissé még aktív, de már megengedő, pihentető. A narancssárga segít a megkezdett dolgokat elvinni a befejezés fázisáig, a még kitartó lendület dolgozik benne, amivel a munka végére érhetsz.

A narancssárga szín kedvelői

A narancssárgát kedvelők társasági emberek, akik ugyanakkor ha egyedül vannak sem magányosak, mert szeretnek a saját társaságukban is időzni. Sok barátjuk van, de túltenghet bennük ez a társasági szellem, ilyenkor kicsit elnyomják a többieket, hajlamosak rá, hogy a társaság középpontjába álljanak, akkor is, ha erre nem lenne szükség.

Az elharapózott minőségei, kissé elnyomóak, féltékenyek, irigyek, pletykálkodók, panaszkodók, önsajnáltatók, másokat hibáztatók. A folyamatos drámázás, a nyávogás, a szexuális kényszeresség, vagy a szexualitás kergetése is a harmónia megborulását mutatják. Idegességgel, feszültséggel járhat a túlzó narancssárga használata, illetve ez fordítva is igaz, az ideges, feszült emberek előszeretettel hordanak, vagy használnak narancssárga kiegészítőket, hiszen ezen a rezgéstartományon mozognak, ezt érzik komfortosnak. Az élet élvezeti részének túlhajszolása, úgy, mint szenvedélybetegségek, elhízás, túlzott cukor fogyasztás is a kibillent állapotot jelzik.

Stresszes élethelyzetben a narancssárga még inkább gerjeszti a stresszt, így ilyenkor mellőzd a használatát. A narancssárga szín erős, túlzó használata frusztráló, ideges légkört teremtő, vitaindító lehet. Ha ezt tapasztalod, csökkentsd a ruházatodban vagy környezetedben (lakberendezési tárgyak, falszín, kiegészítők használatánál) a narancs színt, tompíthatod semleges, vagy ellentétes színekkel hatásait.

A narancssárga további területei

A narancssárga további területei, a párkapcsolatok, (ha van, ha nincs), érdemes elidőzni itt párkapcsolati problémák esetén. Ha nem élsz párkapcsolatban, a szakrális csakra kérdései lehetnek, a „miét jó nekem egyedül élni?” , illetve a „mit nyerek azzal, hogy egyedül élek?” – érdemes pro- és kontra megválaszolni és le is írni, az előnyöket, hátrányokat, rámutathatnak olyan háttér-információkra, melyen elindulhatsz, ha változtatnál jelenlegi helyzeteden. Ugyanígy használhatod a „Miért hozom magam ilyen helyzetbe?” „Miért engedem, hogy ez történjen velem?” „Miért hiszem el, hogy csak ennyi jár nekem?” kérdéseket, ha komoly párkapcsolati problémákkal küzdesz. A narancssárga szín pedig segítheti a feldolgozást, például, egy narancssárga gyertya meggyújtásával, vagy akár a válaszaid leírhatod narancsszínű tintával is. Légy kreatív, használd a narancs színt!

A társas kapcsolódások, a családi- szülői minták megdolgozása is a szakrális csakra területéhez kapcsolhatók, az Apával való kapcsolat- nőknél, az Anyával való kapcsolat -férfiaknál, a felmenőkkel, ősökkel való kapcsolódás minimum 7 generációra visszatekintve. A „nagyon sajnálom magam”, „imádok drámázni, és tudok is”, a drámaszakkör kemény magját alkotók többségének gyökérproblémája, a szülőkkel való kapcsolatában keresendő. Érdemes a szakrális csakrát harmonizáló gyakorlatokat végezni, meditálni, és önismereti kurzusokon utána járni, és kidolgozni magadból ezeket.
A gyökér és szakrális csakrák, és a hozzájuk tartozó színek felelősek azért, hogy a földi léted biztonságban, jólétben és kiegyensúlyozottan élhesd, így a velük való munka, a boldog földi lét záloga, így igazán megéri átdolgozni őket.