Chakralife

Meditációs párnák

A meditációs párna stabilitást ad, és kényelmet biztosít a meditáció és a jógagyakorlatok során. Az otthoni gyakorlásodnál hű társad lesz, mert segítségével támaszt és biztonságot ad meditáció közben és az ászanák gyakorlása során. Relaxációnál, meditáció alatt kényelmet biztosít, egyenesen tartja a gerinced a hosszabbra nyúló meditációk alatt is.

Brahma

Ganesha

Visnu

Kiegészítők

A Brahma párnacsalád volt az első a ChakraLife párnák közül. Kezdetben saját célra készítettem el az első kollekciót, mert olyan meditációs párnára vágytam, ami a funkcionalitásán túl, kiváló minőségű, számomra megfelelő méretű és nem kell eltennem használat után, mert egyben az otthonom dísze is. A Brahma párnacsalád így, a 7 főcsakra színeiben és további 4 színben készül, és magas kopásállóságú, vízlepergető és szennytaszító bútorszövet a külső huzatuk. A nappalinkban a családomon túl, örömmel veszik birtokba a hozzánk érkező gyerekek, felnőttek egyaránt, mert kényelmesen lehet ülni, játszani rajta, a hideg padlón jól szigetel, könnyen mozdítható, strapabíró és a színei lenyűgözőek.

A Ganesha párnacsaládot az igények és a megrendelők óhaja teremtette. Exclusive, és pihe-puha, elegáns párnákat kért egy régi kedves vevőnk. Így született meg a Ganesha párnacsalád, aminek külső huzata, prémium minőségű bútorszövet, vízlepergető és szennytaszító, így ha ráöntesz valamit, a felületéről az egy mozdulattal letörölhető. Ganesha Istenség elhárítja az életedben az akadályokat, és megfelelő irányba tereli a sorsodat, ezzel összhangban a prémium minőségű bútorszövetből készült Ganesha meditációs párnáink, melyek olyan puhák, hogy legszívesebben belebújnál, egyesítik a testet és a lelket, így meditáció közben szinte összeolvadsz a párnáddal, így tökéletes kényelmet és tartás biztosítanak a meditációhoz, elhárítva minden akadályt a meditatív állapot eléréséhez.

A ChakraLife prémium minőségű bútorszövettel készült Ganésha kollekciója, ezt a hitvallást, és ennek energetikáját képviseli. Azon túl, hogy pihe-puha, a Ganésha meditációs párna, otthonod, meditációs stúdiód vagy jóga termed dísze lesz. A meditálást a párna puha felszíne megnyugtatóvá, tökéletesen ellazultá teszi, segítve ezzel a meditatív állapot elérését.
Minden párna cimkéjén megtalálható Ganésha mantrája: Om gam Ganapataye namaha! A mantra jelentése: Tisztelettel és hálával kérem, hogy hárítsa el, az akadályokat és nehézségeket az életemből. Áldást és védelmet kérek tőle.

A VIsnu párnacsalád, letisztult és innovatív. Az egyszerűség jegyében terveztem, szerettem volna egy olyan párnát, ami szőnyeggel kiegészítve igazán egyedi, szép és praktikus. Tervezés közben az egységélmény, a természetközeliség és a középpontomban vagyok, egyensúlyban vagyok érzése vezérelt. Ennek mentén született meg a Visnu párnacsalád, ami a gyapjú melegségét idéző bútorszövetből készül, finom, puha, és természetes, jól szellőző. Hosszú használat alatt sem izzad hozzá a test. A Visnu párnacsalád a gyapjú melegségét közvetíti, ugyanakkor pihe-puha és a Quick Clean bútorszövetnek köszönhetően a spagettitől az áfonyaléig, minden lemosható egy vizes szivaccsal a felületéről. Így kifejezetten ajánljuk aktív használatra. A Visnu jógaszőnyeg, olyan kényelmes és pihentető meditációt biztosít gyakorlásod során, amilyet még sosem tapasztaltál. Ha egyszer kipróbálod, mindenhova magaddal fogod vinni ezentúl.

Helyezd magad kényelembe

Ahhoz, hogy igazán el tudj lazulni és meditálni tudj, meditatív állapotba kerülj, fontos, hogy kényelmesen ülj. Akár 20-30 percen keresztül is, vagy akár még tovább. Amikor becsukod a szemed, és elképzelsz egy jógit,  biztos fel tudod idézni, ahogy a földön lótuszülésben ül és meditál. Itt jön be a mondás: “Gyakorlat teszi a mestert.” Az öreg jógi kicsi gyerekkora óta gyakorlott meditáló, így nem okoz gondot neki, sem ennek a testhelyzetnek a felvétele és megtartása, sem maga a meditáció. Neki ez kényelmes, mert régóta gyakorolja, és mert ebben a kultúrkörben, a földön ülés a mindennapi életük része.

Lássuk nálunk hogy áll a helyzet. Az európai kultúrkörben a gyerekeket, már egész kicsi koruktól valamire, valamibe ültetik, így gerincünk ehhez alkalmazkodik az évek során. Jó esetben engedtek otthon a földön csúszva-mászva játszani, de a legtöbbeknél, még ez is kimaradt. Egyszerűen nincsenek hozzászokva izmaink ahhoz, hogy hosszabb ideig tudjunk a földön ülni.

Gyakorlat teszi a mestert

Ahhoz, hogy erre az útra lépj, ebbe neked is bele kell tenned néhány évet, amikor már aktív gyakorlóként meditálhatsz. Mivel nem gyakoroltuk annyit még, és alapvetően az izomzatunk sincs hozzászokva a földön üléshez. Ezért ahhoz, hogy egyenes háttal, kényelmesen meditálj, (úgy, hogy közben, nem fáj, nem zsibbad, nem szenvedsz, hogy beszakad a hátad, vagy leszakad a derekad…) muszáj valami magaslaton ülnöd.
Ahogy enni is asztalnál szoktál széken ülve, az európai szokások miatt. Mert képzeld csak el, milyen kényelmetlen lenne számodra, minden nap a földön ülve vacsorázni?
A meditáláshoz szükséges magaslat mérete változhat, hiszen nem vagyunk ugyanolyan magasak és hajlékonyak. Valkinek kötöttebbek az izmai, míg másoknak lazábbak, így mindenkinek az adottságaihoz megfelelő magasságot kell megtalálnia.

Fontos tanácsok párna vásárlás előtt

  • A párnád töltetéhez könnyedén, bontás és varrás nélkül lehessen hozzáférni, vagy hozzáadni friss töltetet, vagy akár cserélni az egészet. Így olyan párnát válassz, melynek külső és belső huzata is cipzárral van ellátva.
  • Minél jobb minőségű tönkölypelyvával van töltve a párnád, annál kényelmesebb, és annál jobban követi tested alakját. 
  • Minél jobb minőségű  tönkölypelyvával van töltve a párnád, annál tapasztalhatóbb lesz az aktív használat során, hogy a pelyva egy idő után kissé összetöredezik (ez kb. 1,5-2 év), így csökken a párna magassága. Ilyenkor érdemes rátölteni, vagy kicserélni benne a pelyvát.
  • A külső huzat különálló legyen a párnabelsőtől, hogy lehessen külön is tisztítani.
  • A külső és belső huzat is legyen tisztítható, mosható. 
  • Mindig olyan terméket vegyél, ahol garanciát kapsz. Ez bármit vásárolsz fontos, így itt is.
  • Legyen tartós, strapabíró anyagból,ami ugyanakkor igényes és szép, hiszen, mint tudod, a meditációs párna bútordarab.
  • Nézz utána, hogy hol használnak ilyen párnákat már, és ezektől a helyektől kérhetsz véleményt a termékről. 
  • Ne a legolcsóbbat válaszd, érdemes minőségi darabot választanod, hiszen hosszútávra veszed. 

A meditációs párna magasságának kiválasztása

Legegyszerűbb módja az ülőpárna magasságának kiválasztáshoz, ha a könyvespolcról leveszel könyveket, és azokat a földre rakva egymásra helyezve megnézed, hogy melyik magasság a Neked legmegfelelőbb. Melyiken tudsz kényelmesen törökülésben elhelyezkedni jelenleg. A magasság az idő múlásával változhat, ezt érdemes időnként újra letesztelni. A magasságon kívül még az ülőpárna szélessége is fontos, van aki keskenyebb, van aki szélesebb fenékkel rendelkezik. Itt arra érdemes figyelni, hogy nem jó, ha túl kicsi az ülőpárna felülete és billegsz a tetején. Ezt is könyvek segítségével el tudod végezni, válassz különböző nagyságú könyveket a torony tetejére. Ha megvan a magasság és a szélesség mérd le és ennek megfelelő párnát válassz magadnak.

A meditációs párnák töltete

Sokféle töltetet szoktak használni párna töltésére, talán itt a legcélszerűbb, ha valami természetes anyagot választasz párnád töltetéül. Semmiképpen ne műanyag, vagy műszálas anyag legyen. Azon túl, hogy nem jó a rezgése energetikailag, nem környezetbarát, és nem “kommunikál” úgy a testeddel, mint egy természetes töltet. Ilyenek pl. a műszálas tömőanyagok, vagy a hungarocell (polisztirol) golyó töltetek (ezek hamar összeesnek és újból töltened kell majd párnádat) Aki próbált már birkózni a hungarocell töltettel, az tudja, hogy ez nem a legegyszerűbb feladat.

Természetes töltetek közül a legnépszerűbbek a különféle maghéjak, magok. Ezeket a legjobb használni erre a célra,mert nagyon jó rezgésűek. Ilyenek például a tönkölypelyva töltetek, a köleshéj, meggymag… Méltán legnépszerűbb a tönkölypelyva, ami a tönkölybúza hántolás után megmaradt külső héja. Sok más előnye mellett az egyik az, hogy könnyebb minden más maghéj, és mag töltetnél, továbbá sok, az egészségre gyakorolt jótékony hatását mutatták ki. A tönkölypelyva szerkezetéből adódóan laza, gurulós töltetet ad párnádnak, nem fülled be, nem lehet beleizzadni, mert a tönkölypelyva maghéjai között laza elrendezésben jár a levegő, lazán gurulnak egymáson a magok használat közben. A tönkölypelyva szemek az összedörzsölésük során, melyet használat közben idézünk elő, kovasavat párologtatnak ki, ami többek között nyugtató, és gyulladáscsökkentő hatású.

A tönköly ülőpárnák huzata

Az ülőpárna méretén és töltetén kívül, a következő eldöntendő kérdés, hogy milyen minőségű párnát válassz. A meditációs párnád nem egy napra, vagy egy évre veszed, a párnádat valószínűleg naponta fogod használni, hol itt, hol ott a lakásban, de leggyakrabban a nappali, vagy a hálószoba ad teret a meditációs tevékenységednek. A meditációs párnáddal, egy új bútort vásárolsz magadanak, ami mindennapi életed részévé válik, így érdemes körültekintően vásárolnod, hogy a párnád minősége megfelelő legyen. Nagyon csábítóak a pamut huzatok, de mindenképpen kellő vastagságú, erősebb huzatot válassz, ami nem bolyhozódik, gyűrődik, mert eléggé lehangoló, ha folyton a bolyhokat kell szedegetni róla, vagy olyan a nappalid közepén, mintha a tegnapi levetett ruhádat ott felejtetted volna…én már jártam így.

Legyen az anyag könnyen tisztítható, mosható. Mivel töltelék nélkül kell tisztítani minden párnát, így alap elvárás, hogy a párna két részből álljon, külső és belső huzatból, és a belső huzatból a töltet kivehető, kiönthető legyen könnyen és egyszerűen. Ezután tudod a belső és a külső párnahuzatot is egyaránt kimosni, majd száradás után, a két huzatot összeigazítani, és a töltetet visszatölteni. 

A meditációs párnák formája, színeik

Azt, hogy milyen típusú, formájú párnát válassz, leginkább az ízlés határozza meg. Különböző formájú és színű párnákat lehet kapni. A legkedveltebbek a kerek párnák. Ezek azon túl, hogy kitűnően tartják a gerincet, a combokat, lábat meditáció közben, még sok más funkcióban is használhatsz otthonodban. Akár ülőpárnaként, akár jógapárnaként… ezek közül van aminek egyenes az oldala, és vannak gömbölyded formájuak, valamint szögletes meditációs párnák a minimál stílus szerelmeseinek. Itt azt ajánlom, hallgass a megérzésedre, a szívedre, az ízlésedre.

Ha kiválasztottál egy formát, nézd meg milyen színek kaphatóak belőle, válassz olyat, ami Neked megfelelő. A szín kiválasztásánál érdemes tudatosan döntened, minden színhez tartoznak különböző életterületek, választhatsz eszerint is. Ha olyan színt keresel, ami egy bizonyos problémád megoldásában segít, akkor erre vonatkozóan bővebben a színek erejéről és a színek területeiről olvashatsz a Milyen párnát válasszak? bejegyzésben.
De választhatsz párnát megérzés vagy ízlés alapján, esetleg úgy, hogy megnézed, melyik illik legjobban a nappalidhoz, vagy a hálószobádhoz. 

6-ot kapsz 5 áráért

Vegyél Visnu szettet és spórold meg egy párna árát!